Cum funcționează?

Provocați de restricțiile impuse de pandemia Covid-19, când brusc ne-am trezit cu toții izolați la domiciliu, ne-am adaptat situației și ne-am făcut fiecare, acasă, propria sală de Aikido de câțiva metri pătrați, iar prin intermediul aplicației Zoom, ne-am reunit cu toții într-o mare sală virtuală de Aikido.

Așa a apărut Aikido în Sufragerie - un program de antrenament online de Aikido, care se desfășoară live, simetric, adică, și Sensei și Aikidoka (practicanții) sunt prezenți online în același timp, se văd și se aud reciproc, astfel încât, Sensei nu doar predă, explică și exemplifică, ci îi și vede pe Aikidoka, transmițând fiecăruia îndrumările suplimentare necesare, exact ca atunci când am fi împreună în aceeași sală.

Ceea ce aveți nevoie pentru a practica Aikido în Sufragerie, sunt:

✔ o suprafață de câțiva metri pătrați

✔ un laptop conectat la internet

Desigur, vă puteți conecta chiar și cu telefonul, doar că ar fi bine să-l puteți vedea pe Sensei pe un ecran cât mai mare, ca să puteți observa toate detaliile mișcărilor prezentate. De aceea, fie că vă conectați cu laptopul sau cu telefonul, ar fi bine să le puteți conecta la televizorul pe care-l aveți (prin cablu HDMI, Chromecast sau wi-fi dacă aveți SmartTV) .

FIe că începeți de la zero sau aveți deja experiență, Aikido în Sufragerie este un program de antrenament complex și complet pentru întreaga familie, care vă va satisface exigențele atât prin cursurile live de 2-3 ori pe săptămână, cât și prin accesul la o platforma noastră e-learning unde veți putea găsi oricând înregistrările cursurilor la care participați, materiale cu explicații suplimentare pentru înțelegerea mai ușoară a tehnicilor de Aikido, precum și diverse teme pe care le veți avea de rezolvat, care vă vor asigura un progres constant și rapid. Periodic vom avea și întâlniri online de consolidare a relațiilor și cunoștințelor, în care ne vom cunoaște mai bine și vom socializa, discutând despre Aikido și despre filosofia sa pacifistă, despre rolul artelor marțiale în viața omului actual lipsit de necesitatea reală de a se lupta fizic cu semenii săi, despre dificultățile pe care le întâmpină practicanții de arte marțiale în dojo sau acasă, online ... și multe alte teme interesante.

Poate fi Aikido învățat online, de acasă?

Este o întrebare foarte pertinentă, pe care suntem îndreptățiți să ne-o punem după experiența cursurilor online din perioada izolării la domiciliu. Suntem cu toții la curent cu nemulțumirile părinților și ale copiilor, cu privire la modul în care a decurs prima experiență de școală online din viața lor. E clar că această metodă nouă, online, de a fi împreună - elevi și profesori, deși nu sunt în același loc, aduce multe provocări. Pe de o parte, capacitatea de concentrare și de a se simți împreună, este mult mai scăzută și pentru elevi, dar și pentru profesori. Una e să fi împreună în același spațiu și să-ți folosești toate simțurile - să-i vezi și să-i auzi pe ceilalți 3D, de jur-împrejur, să le simți mirosul, ba chiar să-i atingi, și alta e, desigur, să-i vezi pe toți printr-un ecran.

De aceea, pentru succesul cursurilor online, de orice tip ar fi, este nevoie de un interes susținut din partea cursanților, pentru a-și putea păstra motivația și concentrarea, dar mai ales de o didactică antrenantă din partea profesorilor, pentru a-i ajuta pe cursanți să fie activi și să-și păstreze concentrarea și interesul.

În cazul nostru, Aikido în Sufragerie fiind conceput de un instructor psiholog, cu o bogată experiență pedagogică, este un curs online atractiv și antrenant, ce vă va plăcea cu siguranță, și ale cărui beneficii le veți resimți din primele ședințe.